Handhaving was je schaduw

Marcus Roos

Handhaving was je schaduw

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-8759-568-5, geïllustreerd, 187 blz., November 2015
Formaat: 14.5 (h) x 21.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

trefwoorden: handhaving penitentiaire instelling gevangenis

beschrijving

Veenhuizen. Veel mensen denken onmiddellijk aan de even beroemde als beruchte gevangenissen in Drenthe. Tot 1980 was het een gesloten dorp waar gevangenen met hun bewaarders woonden.
Hoe ging het er aan toe in de beginjaren? Waren de gevangen echte gevangenen of eerder psychiatrische patiënten? Hoe kwam de Harvey Wall Banger in Veenhuizen terecht?

Aan het woord is Marcus Roos. Zijn spannende en humoristische relaas Handhaving was je schaduw is de neerslag van 45 jaar trouwe dienst van een medewerker die er middenin zat en die mede-oprichter is geweest van inmiddels goed functionerende overheidsorganisaties, zoals de ME.
De gevaren van het werken met de gevangenen zoals rondrijden met de 'boevenbus' en gevangenisopstanden beteugelen, maar ook het aantonen van misstanden die niet verenigbaar waren met de functie van een ambtenaar zorgden dat de loopbaan van Roos tot en met de laatste dag interessant bleef.
Roos illustreert zijn belevenissen met hilarische anekdotes over kleurrijke collega's en prachtige zwart-wit foto's uit vervlogen tijden.

In de Penitentiare Instelling (PI) Veenhuizen verblijven nog steeds gevangenen. In één van de gebouwen is nu het Gevangenismuseum ingericht.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.