Kinderen van het Hoge Huys

gebonden: € 12.95

ISBN: 978-94-91707-11-7, geïllustreerd, 144 blz., November 2015
Formaat: 22.0 (h) x 15.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 320 gram.

Uitgever: Uitgeverij Menuet

illustrator: Jan Lieffering

trefwoorden: Muiderkring, Muiderslot, P.C. Hooft, Gooi, Amsterdam, Barleaus, Huygens, Tesselschade, Vondel, FLoris V, Hugo de Groot. Frederik Hendrik, ...

beschrijving

Wie zou er niet in een kasteel willen wonen? De kinderen van P.C. Hooft en Heleonora Hellemans hadden het geluk dat ze opgroeiden in het Hoge Huys, beter bekend als het Muiderslot. Elke zomer verhuisden ze van hartje Amsterdam naar het grote kasteel in Muiden met zijn hoge muren, talloze trappen, kamers, zalen, weergangen en tuinen.
Wil je weten wat ze allemaal beleefden? Lees dan deze bundel vol spannende verhalen en ontrafel aan het eind het raadsel van het Hoge Huys.

De verhalen zijn geschreven door Anneriek van Heugten, Agave Kruijssen, Hans Kuyper, Joyce Pool, Ton van Reen, Lydia Rood, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans en Suzanne Wouda.
De auteurs zijn lid van de Schrijvers van de Ronde Tafel, een kring van bekende schrijvers van historische kinderboeken.
Je kunt alles over hen lezen op www.schrijversvanderondetafel.nl.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgavep. 7 - Over de kinderen van het Hoge Huys

p. 9 - Gerard Sonnemans: In de... 
lees de hele tekstWie heeft de pot met goud gestolen?In het boek verdwijnt een pot met goud op raadselachtige wijze. Lezers kunnen... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.