Jelle en de leeuw

Gerard Sonnemans

Jelle en de leeuw

gebonden: € 15.95

ISBN: 978-94-91707-01-8, geïllustreerd, 28 blz., February 2013
Formaat: 29.0 (h) x 22.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Uitgeverij Menuet

illustrator: Mike Monaghan

trefwoorden: leeuw, dierentuin, achtervolging, zwemdiploma, knakworst, held

Jelle en de leeuw

Jelle krijgt een euro van opa. Dat is te weinig voor de dierentuin, maar genoeg voor een broodje knakworst. Ondertussen is de leeuw uit de dierentuin ontsnapt. Hij heeft honger en ruikt de worst in Jelles broodje. Jelle gaat ervandoor, maar de leeuw zet de achtervolging in. In de speeltuin krijgt hij het worstje bijna te pakken…

'Een op zich eenvoudig achtervolgingsverhaal, dat start vanuit twee verschillende perspectieven, dat van Jelle en dat van de leeuw. De verhaallijnen vloeien al spoedig in elkaar over. De spanning wordt goed opgebouwd, uitmondend is een mooi slot.' (Toin Duijx in de NBD|Biblion-recensie)

In deze herziene druk van 'Help, de leeuw zit klem' van Gerard Sonnemans heeft de tekst een facelift gekregen en komen de vrolijke illustraties van Mike Monaghan door een licht gewijzigd formaat nog beter uit de verf.

Duizenden kinderen hebben al genoten van het avontuur van de uit de dierentuin ontsnapte leeuw, de dappere Jelle en zijn knakworstje. Moeiteloos laten zij zich meevoeren in de gewaagde perspectiefwisselingen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

Kirstin Rozema in 'Boekenbijlage'Wat kun je doen met een euro? Jelle wil naar de dierentuin, maar hij heeft... lees de hele tekstErika van de Perre in 'De Boekenkast'Na het behalen van zijn zwemdiploma krijgt de kleine Jelle een euro van zijn... lees de hele tekstMatty's leukste kinderboekJelle krijgt een euro van opa. Dat is te weinig voor de dierentuin, maar genoeg... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.