Wat brengt mij thuis?

Marije M.J. Kapinga

Wat brengt mij thuis?

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 978-90-823354-0-8, geïllustreerd, 136 blz., November 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

Uitgever: ZekerZin

illustrator: Marije M.J. Kapinga

beschrijving

Wat brengt mij thuis is een zoektocht naar nieuwe levensstappen vormgegeven door woorden vanuit de onderstroom. Dit boek is ontstaan op een zomerse dag in 2012 – het moment dat de schrijver genoeg had van haar langdurige burn-out.

Anderhalf jaar eerder had zij gekozen om haar oprecht te laten zien en daarmee kwam naar boven wat er werkelijk was: onbalans, alleen geforceerd kunnen concentreren en een intense moeheid die zich uitte in duizeligheid. Een letterlijke onbalans door geen contact meer te ervaren met de linkerkant van haar lichaam.

De zakelijke –en emotioneel kille- omgeving waarin ze zich bevond kostte te veel energie. Vandaar koos ze onbewust voor wat echt nodig was: aandacht geven aan de emotionele en gevoelskant van het leven. De eerste bewuste stap in de burn-out was het tijd geven om weer energie krijgen in plaats van deze te moeten zoeken. Een proces met vlagen van volledig disfunctioneren door de vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Met aandrang maar vooral onkunde in het uiten van gevoel naar periodes van emotionele beladenheid.

Langzaam vormden zich woorden over deze bundeling van ervaringen, herinneringen, een stroom die zomaar begon te stromen na het stellen van de vraag: “wat brengt mij thuis?”.

Als lezer word je meegenomen in de herinneringen, de tussenliggende periodes en in keuzes die zowel expliciet als impliciet genomen zijn. Het geeft zicht op houding en gedrag vanuit een innerlijk gevoel en onbewust weten.

In het kort: de ik-persoon was zeer veel thuis, in een rustig ritme om haar hectische –van altijd op reis- leven langzaam te laten bezinken om weer een nieuwe start te kunnen maken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.