Geschiedenis van Weesp

Deel II 1850-1945

Gjalt ZondergeldAukje Zondergeld

Geschiedenis van Weesp

gebonden: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6262-363-1, geïllustreerd, 343 blz., November 2014

Uitgever: Heureka

trefwoorden: weesp

beschrijving

In 1990 verscheen de Geschiedenis van Weesp, van prehistorie tot de moderne tijd, geschreven door Aukje Zondergeld en geroemd als het standaardwerk over de stad Weesp, zij het dat deze geschiedschrijving niet verder reikte dan het jaar 1850.
In de afgelopen jaren heeft de auteur, samen met haar man Gjalt Zondergeld gewerkt aan een vervolg op dit eerste deel dat de periode van 1850 tot 1945 behandelt.
Deze 'nieuwe tijd' ligt dichter bij ons maar is toch al lang geschiedenis geworden. In de archieven is over deze periode een macht aan - ongeordend - bronnenmateriaal te vinden en de auteurs hebben daar gezamenlijk een boeiend verhaal van gemaakt.
Het boek beschrijft de ontwikkelingen in Weesp in ruime zin en bestaat uit drie delen; de Industriële Revolutie en de Eerste Wereldoorlog, de tijd tussen de beide wereldoorlogen en de Tweede Wereldoorlog. Deze laatste oorlog vormt als groot drama een logische afsluiting van een turbulente eeuw die duurde van het midden van de 19e eeuw tot een nieuw begin na 1945.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.