De Gouwe Rotterdammer

Simon Stokvis

De Gouwe Rotterdammer

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-709-8, 315 blz., October 2015 UITVERKOCHT!

fotografie: Dorothea van der Staaij

De Gouwe Rotterdammer

Op 3 januari 1965 verscheen het eerste exemplaar van De Bruine Rotterdammer, het onafhankelijk opinieweekblad van de Rotterdamse Riool. En wat begon als een gestencild rioolblaadje van vier pagina’s waar geen hond tegenaan zeek, groeide uit tot een niet meer weg te denken weekblad waar concurrenten als Elsevier en Vrij Nederland, hun adem voor inhouden. Net als alle andere weekbladen kende De Bruine vele ups en downs, maar in tegenstelling tot alle andere weekbladen, is de hoofdredactionele zetel altijd ingenomen door slechts één man; Simon Stokvis.
De televisieserie Toen Was Geluk Heel Gewoon heeft zestien jaar lang een enorme schare kijkers aan de buis weten te kluisteren. De serie werd geschreven door Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier, die tevens de twee hoofdrollen speelden. In het zesde seizoen werd De Bruine Rotterdammer geboren en Simon Stokvis promoveerde zichzelf van putjesschepper tot hoofdredacteur. Na een moeizame start - er bestond behoorlijk wat argwaan tegen riooljournalistiek en de weekbladenmarkt zat al tjokvol - werd De Bruine een begrip tot ver buiten Rotterdam en de serie beleefde zijn hoogtijdagen.
De Bruine Rotterdammer bestaat dit jaar een halve eeuw en toen uitgever Willem Donker bij Simon Stokvis aanklopte voor zijn memoires, werd het idee voor De Gouwe Rotterdammer geboren. Stokvis heeft zich maandenlang opgesloten in zijn archief, diep in zijn geheugen gegraven en zijn herinneringen op schrift gesteld. Het resultaat mag er meer dan wezen. De Gouwe Rotterdammer is een pageturner van de eerste orde en mag op geen enkel nachtkastje ontbreken.

Over de auteur:
Simon Stokvis is het alter ego van acteur Sjoerd Pleijsier, hij heeft met dit geestige en bijzondere boek de fictieve geschiedenis geschreven van De Bruine Rotterdammer. Het zijn vijftig verhalen over vijftig jaar Bruine Rotterdammer, allen op de werkelijkheid gestoeld en overgoten met die onweerstaanbare Stokvissaus

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.