Kloppend in je vel

Een reis door het lichaam in 40 gedichten

Joke Lamers

Kloppend in je vel

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6523-411-7, geïllustreerd, 356 blz., February 2016
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 0.2 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

beschrijving

Joke Lamers doet aan lichaamsluisteren. Met haar handen luistert zij wat uw lichaam te vertellen heeft. Over levenskracht, fijngevoeligheid en onderscheidingsvermogen. Over talenten en blokkades. Soms geven lichaamsdelen niet thuis. Dan hebben ze te lang geen aandacht gehad.

Het kan ook zijn dat lichaamsdelen glashard worden genegeerd. Ik heb niets met mijn voeten…. Ontkenning…. Ik schaam me voor mijn borsten…. Verbroken verbinding.... Ik ben pas goed als ik 20 kilo lichter ben…. Voorwaardelijk… Ik kijk liever niet in de spiegel…. Onaantrekkelijk gemaakt…. Ik ben niet mannelijk/vrouwelijk…. Verwarring…. Ik ben niet gespierd genoeg. Minderwaardig….

Gewoon jezelf zijn is er dan niet bij. Het lichaam accepteert dit niet en zal noodsignalen afgeven in de vorm van emotionele lading, pijn, spierspanning, kou of stress. Het negatieve oordeel staat kloppen in de weg. De beleving wordt verstoord en het leven wordt dientengevolge gecompliceerd.

Voor dit boek is Joke Lamers op reis gegaan door haar eigen lichaam en heeft een veertigtal lichaamsdelen aangedaan om te verhalen van hun essentie. Een verrassende tocht die uitnodigt om ieder deeltje van het lichaam met respect te bezien, als specifiek waardevol onderdeel van het ingenieuze samenspel van delen die het lichaam maakt tot de kloppende eenheid die ze is.

Als jij, om welke reden dan ook, jezelf niet goed genoeg vindt, dan is het tijd dat ook jij op reis gaat in je eigen lichaam om geraakt te worden door de functionele schoonheid van de afzonderlijke delen. De enige sluitende conclusie waar je dan op uit kunt komen is dat je natuurlijk klopt en dat geeft innerlijke rust.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.