Breda Bevalt!

Herinneringen van 28 bekende Nederlanders aan hun geboortestad

Martijn Jas

Breda Bevalt!

ingenaaid: € 10.00

ISBN: 978-90-90-14784-0, geïllustreerd, 128 blz., November 2001 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Kapstok

trefwoorden: Breda, bekende Nederlanders halen herinneringen op aan hun geboortestad

beschrijving

In Breda Bevalt! vertellen achtentwintig bekende Nederlanders over de onlosmakelijke band die ze met hun geboortestad hebben. In gesprekken met auteur Martijn Jas (1966) - zelf eveneens een geboren Bredanaar - halen ze dierbare herinneringen op en geven ze hun mening over het Breda van toen en nu.

Zo bekent politicus Hans van Mierlo dat hij liever in café Boerke Verschuren zat dan in de St.-Laurentiuskerk. Zanger Joris Rasenberg (Abel) vertelt over de gesprekken met gedetineerden en optredens in de Koepel. En Marga Minco praat over de angst die ze als kind had voor waarzegster Madame Heberlé.

Daarnaast komen in Breda Bevalt! herkenbare onderwerpen aan de orde als carnaval, voetbalclub NAC, het rooms-katholieke geloof en de rijke historie van de binnenstad. Bredase lezers worden aan de hand van de achtentwintig hoofdpersonen meegenomen naar de tijd die voor hen zo herkenbaar is omdat ze toen zelf in die stad opgroeiden.

Meer teksten en voorbeelden:

Breda Bevalt!In Breda Bevalt! vertellen 28 bekende Nederlanders over de onlosmakelijke band... lees de hele tekstinleidingHerinneringen van 28 bekende Nederlanders aan hun geboortestad. lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.