Beminnen en bemind worden

wat is ware liefde?

Arie Jongkind

Beminnen en bemind worden

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92228-52-9, 360 blz., September 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 700 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

overig: Lijda Jongkind-van Opijnen; Wijnand Cornelis van de Meeberg

trefwoorden: grote letter bibliotheek

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van twintig titels.

Dit boek is uitgebracht als een Groot Letterboek, geschikt voor slechtzienden die ook van zelf lezen houden

Door een ongeluk moet Cornelis Roodega noodgedwongen het zeemansleven opgeven. Een goedgebouwde kerel die ondanks een klein ongemak het goed doet bij de vrouwen. Hij woont nog thuis bij zijn moeder en geestelijk gehandicapte zus, leeft zijn leven en geniet van elke dag. Dat de moordenaar van zijn vader nog vrij rondloopt, kan hij moeilijk accepteren. Hij vindt werk en weet de dames op dat bedrijf snel voor zich te winnen. Zijn bazin probeert hem te verleiden en haar jonge secretaresse, Marijke, wordt zelfs verliefd op hem. Het leeftijdsverschil wordt uiteindelijk het breekpunt, maar haar helemaal uit zijn hart bannen, lukt niet. Als hij de vrouw van zijn leven tegenkomt, lijkt het goed te komen maar deze relatie houdt geen stand. Het overlijden van zijn moeder en de zorg voor zijn zus maken het hem niet gemakkelijk. Hoewel Marijke nu verloofd is, weet ze hem opnieuw in te pakken. Dan lijkt de moordenaar van zijn vader opeens heel dichtbij. Een onverwachte erfenis verandert veel. Marijke moet hem door omstandigheden loslaten.
Een verhaal dat de werkelijkheid dicht benadert. Waar jaloezie veel kapotmaakt, geluk en verdriet vaak hand in hand gaan, maar waar ook warme genegenheid en liefde zeker niet in ontbreken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Beminnen en Bemind worden

paperback/ gebrocheerd: € 18.75
Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van ...

Meer boekennieuws op Facebook.