Het verscholen rijk 1 Onvermoede vermogens

Ewout Storm van Leeuwen

Het verscholen rijk 1 Onvermoede vermogens

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 978-90-72475-37-4, 480 blz., May 2018
Formaat: 23.0 (h) x 14.8 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

e-Boek (PDF): € 4.95

ISBN: 978-90-72475-40-4, 467 blz., September 2015

Uitgever: Boekencoöperatie

trefwoorden: bezielde ecologie meisje met kieuwen gezant van achter de sterren opponent paranormaal op de vlucht ontluikende liefde

beschrijving

In het eerste deel van de trilogie Het verscholen rijk vangen Tom en Alante een reis zonder einde aan, op zoek naar haar afkomst en naar een veilige plek. Zij is een watermeisje, met kieuwen en een zijdeachtige pels. Hun wereld, die lijkt op het Azië van onze Aarde, staat aan de vooravond van een industriële revolutie, zonder de suprematie van Europa – een verrassende politieke vooronderstelling, waaruit een heel ander wereldbeeld ontstaat.

Tijdens de tocht per zeilwagen en een oude jonk breidt hun gezelschap zich uit met meerdere reisgenoten, waarmee ze in de volgende twee delen een oorlog weten te dempen en een nieuwe stad stichten. Een eigen plek, van en voor kinderen, in een nieuw evenwicht tussen de magie van een bezielde ecologie en spirituele autonomie. Zij ontdekken daarmee ook het verscholen rijk in zichzelf.

De reis is de draad waar de gebeurtenissen als kralen aan zijn geregen.
Aanvankelijk kunnen ze geen touw vastknopen aan wat hen overkomt. Met wijze hulp en hun ontluikende paranormale gaven, met humor en liefde weten ze hun kwetsbaarheid te transformeren tot een uitgekiende weerbaarheid, waartegen geweld het moet afleggen. Het goud van de Yandan dynastie en het dievengilde van Doran spelen daarbij een niet mis te verstane rol.

“[...} reisgids naar een betere wereld. Voor kinderen, vrouwen, onze neven en nichten in de zee, de onzichtbare rijken, dieren, bomen... de Aarde. En uiteindelijk voor de mannen, die het allemaal zo goed weten.”
Joshua Stiller, auteur

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

opmerkingen van de auteur“Eco Fiction zou je kunnen zien als een actuele variant van Science Fiction.... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.