Levenskwaliteit door optimale voeding

fit, slank en gezond

Henk Mangnus

Levenskwaliteit door optimale voeding

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 978-90-8954-788-0, geïllustreerd, 140 blz., September 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 217 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: voeding, gezondheid, slank, fit, eetpatroon, leefpatroon, motivatie

beschrijving

Voeding speelt een belangrijke rol bij het gezond zijn en bij het gezond blijven. De huidige mens voedt zich vaak onvolwaardig, om niet te zeggen slecht. Prestatievermindering en ziektes zijn het gevolg. Slechte voeding leidt tot stofwisselingsziektes. Soms manifesteren zich de ziektes op jongere leeftijd, soms op latere leeftijd na een aanloopperiode van twintig of dertig jaar, afhankelijk van het eet- en leefpatroon. Alleen volwaardige voeding garandeert dat ons lichaam van alle nodige voedingsstoffen wordt voorzien. Dit boek zet op begrijpelijke wijze uiteen wat optimale en volwaardige voeding inhoudt.

Het aantal diëten en middeltjes om af te vallen is legio. Dit feit alleen al is veelzeggend. Weinig diëten garanderen succes op lange termijn. Haast alle diëten worden gekenmerkt door eenzijdigheid. Eenzijdigheid kan geen stand houden en zodra de 'kuur' is afgelopen, vervalt men weer in het oude patroon. Het oude patroon dat juist de oorzaak was van het overgewicht. Behalve de portemonnee is niemand er lichter van geworden.

Dit boek wijst de weg naar een optimaal eetpatroon. Het gaat uit van alledaagse kost die zo wordt gekozen en bereid dat de gezondheid en daarmee de levenskwaliteit er wel bij vaart. Het lezen van het boek geeft inzicht in het systeem van het hoe en waarom. Meer weten betekent meer motivatie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.