Afstand

Vijf maanden op de fiets door Europa

Harry Wagenaar

Afstand

paperback/ gebrocheerd: € 17.00

ISBN: 978-90-71794-95-7, geïllustreerd, 198 blz., November 2005
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: fiets Europa

beschrijving

De auteur zegt zijn werk op en vertrekt voor meerdere maanden van huis. Voor de deur stapt hij op de fiets en trekt met tent, kookgerei en wat kleding via Duitsland en Oostenrijk naar Italië, waar zijn vriendin drie weken lang met hem mee zal fietsen rond de sluimerende vulkaan Etna op Sicilië en op de zogeheten 'Eolische Eilanden', onder andere bekend door de actieve vulkaan Stromboli.

Als zijn vriendin weer naar huis gaat, reist Harry naar Griekenland, waar warmte, rust en oudheden de dagen aangenaam maken. Verder oostwaarts naar Turkije wachten vriendelijke mensen en gastvrijheid, maar ook nimmer aflatende belangstelling waar een op privacy gestelde westerling het benauwd van kan krijgen. Weer westwaarts fietsend volgen Bulgarije en Roemenië, twee landen waar je als vakantieganger niet direct aan zou denken, maar waar het leven in een laag tempo zijn gang lijkt te gaan.

Paard en wagen, getaande oude gezichten, vlotte jeugd, maar ook armoede is er soms duidelijk zichtbaar. Slowakije en Tsjechië, landen die een snelle ontwikkeling doormaken en hun Jugendstil architectuur koesteren, maar waar overstromingen veel schade hebben veroorzaakt.

Na vijf maanden en ruim 11.000 kilometer is Harry weer terug in Nederland.

Meer teksten en voorbeelden:

InhoudsopgaveNederland
Het begin 9
Spirituele en educatieve bagage 13

Duitsland
Fietsen... 
lees de hele tekstRecensieEen technicus in de witgoedbranche zegt zijn baan op en trekt voor vijf maanden... lees de hele tekstHet beginDe wolken hangen laag. De hele ochtend al, maar wanneer de eerste druppels... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.