Komt het ooit nog goed?

Griekse tragedie

Inge D'hiet

Komt het ooit nog goed?

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 978-90-90-28976-2, 120 blz., August 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 180 gram.

Uitgever: Boekenplan

beschrijving

“Komt het ooit nog goed?” speelt zich af tegen de achtergrond van een land dat het moeilijk heeft; Griekenland.
Een jonge Belgische vrouw, gehuwd met een Griek, beschrijft het verhaal van haar familie in een wereld die erg verschilt met die van haar moederland.
De vader is volledig opgeslorpt door zijn drukke werkbezigheden. Bij de jongste dochter ontluiken de eerste gevoelens van liefde. De oudste wordt getroffen door een aanrijding met de fiets in het hectische verkeer in Athene.
Door de onverwachte en pijnlijke gevolgen van het verkeersongeval komt er een drastische verandering in het leven van die familie.
De familie wisselt, na het ongeval, het leven in de drukke stad Athene, met het eenvoudige leven in het noorden van Griekenland. De oudste dochter blijkt het uitstekend te stellen in de nieuwe omgeving.
De jongste dochter heeft het moeilijk om zich aanvaard te voelen. Haar zelfstandige maar gevoelige persoonlijkheid komt in botsing met de levenswijze van haar nieuwe klas- en streekgenootjes. Ze leert er een alleenstaande lieve herdersjongen uit Albanië kennen die nu in Noord-Griekenland aan het werk is. Hij leert haar alles over de wonderen van de natuur en over het leven van de dieren. Zij krijgt meer oog voor het belang van het milieu en voor de gevaren van onze manier van leven voor de aarde.
De moeder houdt van de natuur en de open ruimte in hun nieuwe woonomgeving. Haar manier van leven, die ze meebracht uit haar moederland, worden niet steeds gewaardeerd door de lokale bevolking.
Bij de jongste dochter blijf haar vroeger vriendje uit Athene nog steeds in haar gedachten. Zal ze hem ooit weerzien?
Komt het ooit nog goed, met de jongste dochter, met de familie, met Griekenland, met de aarde?
Met dank aan Viviane Huygebaert die dit verhaal mooi verwoord heeft. Het boek is ideaal voor een jeugd die graag iets leest en iets wil te weten komen over het leven van andere jongeren. Een jeugd, die misschien blij verrast zal zijn als ze de vergelijking maakt met het leven hier?

Inge D'niet woont vanaf 1997 in Griekenland en schreef haar debuut 'Komt het ooit nog goed?'

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)INGE D’HIET, geboren te Brugge, woont sedert 1997 in Griekenland. Met haar... lees de hele tekstHoe is de politieke situatie in Griekenland?Ik zal je wellicht niet verrassen als ik zeg dat ik me er ongerust over maak.... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterzijde boek
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.