Myanmar reizen door het Gouden Land

Ada Rosman-Kleinjan

Myanmar reizen door het Gouden Land

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-823165-1-3, geïllustreerd, 168 blz., August 2015
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 250 gram.

Uitgever: Boekenplan

beschrijving

De auteur Ada Rosman-Kleinjan en haar echtgenoot waren nog maar amper thuis van haar reis door Myanmar of het gesloten land opende zijn deuren. Op papier verdween de dictatuur en het land belandde in één klap in de 21e eeuw.

Myanmar, Birma, Burma of het Gouden Land; de naam is al net zo veelzijdig als het land zelf. De reis begon in Yangon en via Pyay ging de reis verder naar de betoverende tempels van Bagan. Vervolgens met de boot naar Mandalay. Met de bus kwamen zij midden in de nacht aan bij het Inlemeer. Na een bezoek aan de tempelgrot van Pindaya reisden zij naar Bago en raakten diep onder de indruk van twee grote, liggende Boeddha’s. De gouden rots van Kyaiktiyo werd bewonderd, om daarna nog één keer in de bus te stappen die hen veilig naar de hoofdstad terugbracht. Waar Ada en Jan ook rondreisden, altijd was er wel een gouden Boeddha in de buurt of een fraaie pagode die zijn gouden dom de blauwe lucht in stak.

Ondanks alle veranderingen blijft Myanmar het land, waar de bevolking je het gevoel geeft dat je een langverwachte gast bent.

'Myanmar reizen door het Gouden Land' is rijk geïllustreerd en nu verkrijgbaar.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'Spontaan en zonder gedweep.’ NBD Biblion lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.