De Bodemloze Put

Escalerend Commitment in Publieke IT-Projecten

Dr. Niels Groen

De Bodemloze Put

gebonden: € 44.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-382-8, 210 blz., September 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

ingenaaid: € 36.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-381-1, geïllustreerd, 210 blz., September 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

e-Boek (ePub): € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8666-383-5, September 2015

Uitgever: Boekenplan

vroegere titel: Dissertatie: The Never-ending Project

trefwoorden: Publieke IT-projecten, IT-projecten ministeries, Informatie technologie, Recht, Overheidsadministratie, Financieringsleer, Financiële vraagstukken, ...

De Bodemloze Put | Niels Groen | Hoofdpijndossier

Dit is een hoofdpijndossier voor bestuurders
Escalatie van projecten gericht op de implementatie van IT in de publieke sector is al bijna drie decennia een hoofdpijndossier voor bestuurders en ambtenaren, niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen, waaronder de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. In de loop van de studie in dit boek is in Nederland zelfs een parlementaire onderzoekscommissie ingesteld, die de voortdurende problemen met de effectiviteit van publieke IT-projecten onderzocht. Het was het doel van deze commissie om de verspilling van publieke middelen die gepaard gaan met de genoemde problemen te stoppen. De auteur Niels Groen werd gevraagd om deze commissie op basis van mijn onderzoek te informeren en veel van de bevindingen van dit onderzoek werden opgenomen in het eindverslag van de commissie. Soms ontkomen overheden er niet aan om risicovolle initiatieven te nemen met belastinggeld, en dit geldt ook voor publieke IT-projecten.

Dit boek 'De Bodemloze Put' van Niels Groen maakt inzichtelijk dat de specifieke context van IT-projecten in de publieke sector er voor zorgt dat ze waarschijnlijk niet in een rechte lijn van A naar B lopen. Veel dingen kunnen en zullen verkeerd gaan. Er zijn echter benaderingen met betrekking tot de besturing en het management van dergelijke projecten die de kans aanzienlijk verlagen dat dit ook resulteert in enorme verspilling van publieke middelen. Dergelijke benaderingen zijn in dit boek 'De Bodemloze Put' voorgelegd.

Meer teksten en voorbeelden:

flaptekstGrote IT-projecten monden, vooral in de publieke sector, vaak uit in grote... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.