Trainers waar Limburg trots op is

Wiel Verheesen

Trainers waar Limburg trots op is

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 978-90-76043-83-8, geïllustreerd, 176 blz., May 2005 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij TIC

trefwoorden: sportgeschiedenis

beschrijving

In Trainers waar Limburg trots op is beschrijft Wiel Verheesen (1939, Herten/Roermond) een belangrijk stuk voetbalhistorie in het land van bronsgroen eikenhout. Het leven van bekende oefenmeesters die voor het grootste deel ook nog een uitstekende spelerscarrière achter de rug hebben, staat hierin centraal. In openhartige gesprekken met de auteur vertellen de trainers over alle facetten die hun vak kenmerken. Zij praten over hun aanpak en successen, maar ook over de stress, de pijn van de nederlaag en soms het vroegtijdig vertrek bij een club.

Wiel Verheesen heeft in de meeste gevallen hun loopbaan van heel nabij meegemaakt. Gedurende tientallen jaren bezocht hij in binnen- en buitenland de wedstrijden. Als all-round-verslaggever genoot hij ook in andere takken van sport bekendheid. Hij volgde negentien keer de Tour de France. Tevens was hij thuis in kringen van handbal- en ruitersport. Hij begon zijn loopbaan op freelance-basis. Daarna was hij vele decennia in dienst van Limburgse kranten. Als medewerker van verschillende media bleef hij het vak ook na zijn uitdiensttreding trouw. Zijn kennis van en liefde voor de sport komt in het boek Trainers waar Limburg trots op is weer tot uiting.

Meer teksten en voorbeelden:

Voetbaltrainers uit LimburgIn Trainers waar Limburg trots op is beschrijft Wiel Verheesen (1939, Herten/Roermond)... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.