Oorlog, mijn arme schapen

Een andere kijk op de Tachtigjarige Oorlog 1565-1648

Ronald de Graaf

Oorlog, mijn arme schapen

gebonden: € 69.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-5194-272-9, 686 blz., October 2012 UITVERKOCHT!

trefwoorden: Tachtigjarige Oorlog

beschrijving

Slag bij Nieuwpoort 1600. OK, maar wat gebeurde er bij Nieuwpoort? En bij het Beleg van Leiden en van Alkmaar en van Haarlem?
Hoe werd die Tachtigjarige oorlog eigenlijk gevoerd? Wat verdiende een soldaat, hoeveel vrouwen waren er in het leger, welke wapens had men, hoe werd er geëxerceerd, hoe kwam men aan eten, hoe gedroeg het soldatenvolk zich, wie had het in het leger voor het zeggen (Oranje, de Staten-Generaal?), welke krijgslisten werden toegepast. En: waarom hebben we Nieuwpoort onthouden en zijn we Oostende vergeten!
Nog niet eerder werd dit beslissende stuk vaderlandse geschiedenis zo grondig en rechtsreeks vanaf het slagveld beschreven. Ronald de Graaf promoveerde op het standaardwerk Oorlog om Holland, over de oorlogvoering in de Middeleeuwen, een boek dat enorme persbelangstelling kreeg. Over Oorlog, mijn arme schapen schreven gerenommeerde historici zeer positief: “impressed”, “excellent work” (Jonathan Israel), “fascinerend, de oorlog komt echt tot leven” (Geoffrey Parker).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.