Zonder meer, zonder maar

Anne Kien

Zonder meer, zonder maar

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 978-90-6523-351-6, 124 blz., October 2015
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

e-Boek (PDF): € 6.95

ISBN: 978-90-6523-391-2, 124 blz., November 2015

trefwoorden: CMV, Cytomegalovirus, epilepsie, Cerebrale Parese, doofheid, Motorische stoornissen, Zika-virus, Zika

beschrijving

Op de dag dat de neuroloog achteloos vertelt dat haar zoon gehandicapt is, stort Anne’s wereld in. Een congenitale CMV-infectie tijdens de zwangerschap heeft de aanleg van Pepijns linkerhersenhelft verstoord. Niets aan te doen, helaas.

Anne neemt je mee in de dagelijkse en soms hectische belevenissen van haar gezin. Aanpassen, bijstellen, herstructureren én genieten wanneer het leven anders loopt dan…anders. Van haar levensinstelling, waar beperkingen als vanzelf tot mogelijkheden worden omgetoverd, willen we allemaal wel een portie hebben.

‘Hoe ging het?’, vraagt Margreet. ‘Klote’ zeg ik, en ik voel mijn ogen volstromen. Verdomme, ik ben een emotioneel wrak, dat gejank de hele tijd. ‘Trek het je niet aan’, zegt ze. ‘Het zijn techneuten. Ze constateren gewoon wat er mis is en zeggen dat soms wat lomp.’ ‘Even voor mijn beeldvorming hè, Margreet’, stotter ik, ‘begrijp ik het goed dat hij nu zegt dat de radio stuk is en wij net zo lang gaan draaien tot we een zender hebben gevonden die het wel doet?’ ‘Ja’, zegt Margreet vastbesloten.
"OK, dan snap ik het, nu heb ik een doel. Let the games begin..."

Meer teksten en voorbeelden:

Wat is dat nu eigenlijk: CMV? Anne Kien legt uit:Ik ben me iedere dag bewust van Pepijn’s congenitale CMV-infectie, maar ik... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.