Vrijheid van meningsuiting voor beginners

Renzo Verwer

Vrijheid van meningsuiting voor beginners

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-6523-221-2, 96 blz., September 2015
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

e-Boek (PDF): € 4.95

ISBN: 978-90-6523-271-7, 96 blz., September 2015

trefwoorden: vrijheid, vloeken, meningsuiting, racisme, politiek, overheid, meningen, spandoek, islam, Wilders, Charlie Hebdo, Fortuyn, CDA, D66, Pvda, PVV, VVD

beschrijving

Vrijheid van meningsuiting: we zijn er allemaal tegen.
Dat klinkt de Nederlandse burger vast niet prettig in de oren. Maar denk eens aan de volgende veelgehoorde opmerking: 'Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar...' en jawel, daar volgt de beperking, waaruit blijkt dat men niet voor is.

De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur – en het is nooit anders geweest. Vrijheid is nu eenmaal eng, voor burger en gezag. De burger wil graag zijn eigen mening terugzien en horen, de overheid wil vooral conformisme. Vrijheid van meningsuiting voor beginners wil – op vrije en scherpe wijze – een aantal basisbegrippen uitleggen. Verwer benadrukt dat op het gebied van meningen we allen beginners zijn en laat zien dat we allemaal worstelen op dit gebied.

Politici, gezagsdragers en burgers worden opgeroepen de veelbesproken vrijheid van meningsuiting nu eens serieus te nemen. Zou het niet beter zijn als we die mening, en ook onze eigen mening, wat relativeerden? Dit boek kan daarbij helpen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"Mooi essay over vrijheid van meningsuiting. Verwer laat zien dat vrijwel iedereen... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.