Iemand zijn

120 zeer korte verhalen

Leen van der Schueren

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789078905851, 250 blz., September 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Brouwerij Uitgeverij de

redactie: Hernriette Faas

trefwoorden: gedrag;iemand zijn;korte verhalen;kortverhaal;literaire fictie;maatschappij;mensen;psyche;psychoanalyse;psychologie;vooroordelen;zkv's

beschrijving

'Iemand zijn' betreft een bundeling van 120 zeer korte verhalen waarin de subtiele samensmelting van humor en dramatiek behouden blijft, evenals het scherpe observatievermogen van de auteur.
Wie door de fantasierijke diversiteit heen kijkt, merkt hoe het thema 'iemand zijn' subtiel in elk verhaal zit verweven. Mensen van allerlei pluimage, of metaforisch: dieren, planten, objecten, allemaal worstelen ze op een of andere manier met de gedrevenheid om iemand te zijn, erkend te worden. Ze hebben daar minstens de taal voor nodig en enkele significante anderen, en dat is lang niet altijd vanzelfsprekend.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Leen Van Der Schueren is afdelingshoofd van een behandelunit voor mensen met psychotische problematiek. Vanuit de psychoanalyse vertrekt haar belangstelling voor alles wat met taal te maken heeft, en voor wat taal met sprekende wezens doet. Na meerdere publicaties van casussen, voordrachten en andere artikelen in vaktijdschriften, verscheen begin 2014 haar literair fictiedebuut De Buurman, zes kortverhalen waarin telkens een buurman opduikt. Haar tweede boek, 'Iemand zijn' bundelt 120 zeer korte verhalen.toelichting‘Iemand zijn’ betreft een bundeling van 120 zeer korte verhalen waarin de subtiele samensmelting van humor en dramatiek behouden blijft, evenals het scherpe observatievermogen van de auteur.
Wie door de fantasierijke diversiteit heen kijkt, merkt hoe het thema ‘iemand zijn’ subtiel in elk verhaal zit verweven. Mensen van allerlei pluimage, of metaforisch: dieren, planten, objecten, allemaal worstelen ze op een of andere manier met de gedrevenheid om iemand te zijn, erkend te worden. Ze hebben daar minstens de taal voor nodig en enkele significante anderen, en dat is lang niet altijd vanzelfsprekend.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: