Effectief werken met groepen

Praktische tips voor wat je wel en niet moet doen met groepen van alle leeftijden. Met spelen om de groepsvorming te stimuleren

John Visser

Effectief werken met groepen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8840-120-6, geïllustreerd, 160 blz., July 2015
Formaat: 17.0 (h) x 1.0 (b) x 24.0 (d) cm. Gewicht: 349 gram.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Waar moet je rekening mee houden als je regelmatig met een groep werkt? Hoe kun je fouten voorkomen? Antwoord op deze vragen vind je in dit boek met tips, do’s en don’ts voor het werken met groepen. Het is een praktijkgericht boek, geschreven voor leerkrachten, hulpverleners en studenten Social Studies.

Er worden drie leeftijdsgroepen beschreven tussen de 4 en 20 jaar (kinderen, tieners en volwassenen). Veel aandachtspunten bij het werken met kinderen gelden net zo goed wanneer je met volwassenen werkt.

Dit boek bestaat uit vier delen:
• Deel een bevat tips en aandachtspunten die van toepassing zijn op iedere groep. Het is gericht op het organiseren van activiteiten, en op effectieve communicatie met groepen in het algemeen.
• Deel twee is gericht op specifieke groepen: kinderen, jongeren, volwassenen.
• Deel drie beschrijft de twee manieren waarop mensen omgaan met nieuwe, uitdagende situaties en de gevolgen voor jou als begeleider.
• Deel vier bevat een reeks van spelen, die leuk zijn om te doen en zeer geschikt zijn bij het werken aan positieve veranderingen van sociaal gedrag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Effectief werken met groepen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50
Praktische tips voor wat je wel en niet moet doen met groepen Waar moet je rekening mee houden als je regelmatig met een groep werkt? ...

Meer boekennieuws op Facebook.