Schaduwen

in het leven van een verwarde Lola

Henny van Baak

Schaduwen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-92228-42-0, 220 blz., July 2015
Formaat: 22.0 (h) x 16.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

Hein Duimstok.

Deze vertellersnaam dateert uit de tijd dat hij als krullenjongen, voor vijf gulden in de week, zijn eerste ervaring in de bouw opdeed. Daar hoorde hij ook de eerste verhalen over noeste arbeid, tabaksdozen, knalpotjes en de wereld van toen.
Nederland ging gebukt onder de wederopbouw en een periode van woningnood. De financiering daarvan was indertijd het sluitstuk van de Rijksbegroting.
De verplichte militaire dienst werd een periode als Zandhaas. Niks mis mee, een verloren tijd, die hij niet had willen missen.
Al snel werd de Gezel met uitvoeringsverantwoordelijkheden belast. De eerste flatwoningen werden aan de kopers en huurders overgedragen. Toen in de Achterhoek - Liemers - de woningbehoefte voorbij was, werd hij recreatieondernemer.
Nu de grijsheid is toegenomen en de hersens uit zaagsel bestaan, is hij door de houtworm tot vertellen gekomen.
Toen kwam Lola tot leven. En wat voor leven! Stuurloos en soms losgeslagen, dan weer ingetogen; Lola is een meisje/jonge vrouw die de wegen van het leven niet op de goede manier weet te bewandelen. Toch komt er iets goeds voort uit haar leven, al is het pas in en door haar nageslacht…

Een roman die de lezer voert door de streken in Nederland die gekend zijn om hun natuurlijke schoonheid, maar waar ook tussen de geurende bomen en struiken het leven voor vele varianten aan belevingen kan worden geleefd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.