Verstrengeld

Anton A. de Bijl

Verstrengeld

paperback/ gebrocheerd: € 12.00

ISBN: 978-90-71794-92-6, 204 blz., September 2005
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 301 gram.

Uitgever: Boekenplan

trefwoorden: Curacao

beschrijving

Anton A. de Bijl, geboren in Curaçao, beschrijft in zijn boek de ongekend bizarre relatie tussen de keurig getrouwde dr. Marco Adornio, een veelbelovende fysicus, en de ogenschijnlijk evenzo keurig gehuwde, Aphra Narsisco, een succesvolle zakenvrouw en een goede vriendin van zijn vrouw.

'Als Marco zich omdraait, staan ze even recht tegenover elkaar en kijken elkaar met ingehouden adem enige seconden diep in de ogen. Hij wil nog iets zeggen, maar er komt geen geluid uit zijn mond. Zijn hart klopt in zijn keel. Zij is zo sensueel dat hij haar de kleren van het lijf zou willen rukken, maar hij kucht onbeholpen. Als zij zo voor hem staat, durft hij niets te zeggen. Zo ontwapenend, zo puur en zo discreet als ze is!'

Een toevallige ontmoeting tussen een onbekende vrouw en een journalist in een Amsterdams café vormt het begin van dit verhaal. De journalist raakt erg geïnteresseerd in het verhaal als de onbekende vrouw hem vertelt dat haar ex-man, een zekere dr. Marco A., als gevolg van een rechterlijke dwaling al vijf jaar onterecht vastzit in de meest beruchte gevangenis van het koninkrijk. Heel snel na deze ontmoeting vertrekt de journalist voor verder onderzoek naar Curaçao, waar het drama zich heeft afgespeeld. De ontdekkingen daar ter plaatse zijn gewoonweg onthutsend te noemen: de rechterlijke dwaling blijkt slechts een zeer beperkt onderdeel van het verhaal te vormen. Zowel de beeldschone Aphra als de briljante dr. Marco A. blijken hopeloos te zijn verstrengeld in een verstikkende relatie, een relatie met een vreselijke afloop.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.