Iedereen is anders!

Kees Opmeer

Iedereen is anders!

paperback/ gebrocheerd: € 16.85

ISBN: 978-94-6260-065-2, geïllustreerd, 120 blz., May 2014 UITVERKOCHT!

Iedereen is anders!

Myrthe is anders dan andere kinderen. Ze heeft een klein, groen mannetje als vriend. Zij is de enige die hem kan zien en daarom vinden de andere kinderen haar raar. En Myrthe heeft nog meer problemen. Haar ouders zijn gescheiden. Haar vader heeft een nieuwe vriendin die een dochter heeft waardoor Myrthe niet bij haar vader kan wonen. Haar moeder heeft een nieuwe vriend, Dieter, waar ze niet mee op kan schieten. Daarom loopt ze weg van huis. Ze maakt vervolgens allerlei gekke, maffe en bizarre dingen mee. Maar kan ze nog wel terug naar huis?

Het verhaal Iedereen is anders! is gebaseerd op een meisje dat echt bestaat. Zij heeft allerhande problemen en wordt vaak voor gek versleten. Maar gek is niet raar, maar gewoon anders. Want iedereen is anders dan anderen en iedereen heeft weleens een probleem. Dat wat in de krantenberichten staat, is ook allemaal waargebeurd.


Over de auteur

Kees Opmeer is een beroemd kinderboekenauteur die al veertig boeken, vaak op verzoek van uitgeverijen, heeft geschreven. Voor zijn werk heeft hij verschillende prijzen ontvangen. Hij schrijft vaak over maatschappelijke onderwerpen om zo kinderen te helpen. Zo bevat zijn boek Erwtensoep in augustus verhalen op basis van gesprekken die hij met kinderen heeft gevoerd over armoede. De Kinderombudsman heeft dit boek betrokken bij het onderzoek dat plaatsvond om te onderzoeken hoe het gesteld is met de armoede onder kinderen. In de reeks Hoe ga ik om met... behandelt Kees Opmeer allerhande problemen die kinderen kunnen ervaren, waaronder opgroeien in armoede: bijna 400.000 kinderen in Nederland leven in armoede.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.