Insectenman

Hans Kanters

Insectenman

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91561-52-8, geïllustreerd, 238 blz., June 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 364 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

beschrijving

Het zware lot van een klokkenluider wenst Wigge Riemersma niet te ondergaan. Maar hij weet dat zijn onthullingen over handel met voorkennis, fraude en zelfverrijking van de top het internationaal accountantskantoor ClellanMcGrow aan de rand van afgrond zullen brengen. Bovendien vreest hij de repercussies van het machtige bedrijf.
Hij meet zich een alias aan in een verwoede poging zich geheel en al buiten het systeem te plaatsen en van de radar te verdwijnen. Dat voert hem naar onbekende landen, vreemde culturen en een onzeker bestaan. Van Amsterdam via Frankfurt, Boedapest, Toronto en New York belandt hij in Malawi. Met de steun van zijn nieuwe vriendin Vera probeert hij daar een nieuw bestaan als insectenkundige op te bouwen. Maar is het in de huidige gedigitaliseerde maatschappij aan de greep van een glurende en bevoogdende overheid te ontsnappen?
Hans Kanters (Rotterdam, 1940) schreef eerder het onthullende boek ‘Gedane zaken’ over de teloorgang van de keramische industrie in Maastricht. Hij woonde enkele jaren in Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten en tegenwoordig in Zuid-Limburg.

Wat een buitengewoon leesbaar, prettig, avontuurlijk en geestig boek is het! Vlot geschreven, leuk geconstrueerd, een licht duizelingwekkende vlucht van de verbeelding, gebaseerd op grote kennis van het internationale zakenleven en - bien étonné - de entomologie. Ik heb er veel plezier aan beleefd.
Nelleke Noordervliet

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.