Een Rotterdamse boekenfanaat

Kees van Baardewijk

Een Rotterdamse boekenfanaat

paperback/ gebrocheerd: € 14.75

ISBN: 978-94-92228-37-6, 158 blz., May 2015
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 265 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Aad van der Maas is gefascineerd door boeken. Als kind al, en zijn betrokkenheid is nooit meer overgegaan. Integendeel.
'Hebt u misschien behoefte aan een medewerker?' vraagt hij in alle boekhandels die hij binnenloopt. Overal is het helaas 'nee'.
Maar na verloop van tijd kan hij toch beginnen in het grote en boeiende bedrijf van Achterhuis en Ludwig in de binnenstad van Rotterdam.
Een nieuwe en heel verrassende wereld gaat voor hem open, de wereld van het boek in zijn enorme verscheidenheid. En dat in een tijd, waarin maatschappelijk en cultureel veel verandert. Zeker in een bruisende stad die grotendeels opnieuw opgebouwd moet worden.
Er zijn veel dingen die Aad schokken en verbazen. Temeer omdat hij op een leeftijd is waarop een jongere veel te verwerken krijgt en vaak heftig geconfronteerd wordt met allerlei ontwikkelingen.
"Een Rotterdamse boekenfanaat" geeft een interessant en ook humoristisch beeld van de bijzondere werkkring van een leerling-boekverkoper en zijn collega's. Maar ook van een spannende tijd waarin de samenleving, gezin en kerk grote veranderingen meemaken.

Kees van Baardewijk kijkt op een leeftijd van 80 jaren terug op een deel van zijn leven als boekverkoper, schrijver en uitgever.
Zijn eigen oeuvre beslaat inmiddels flink wat uitgaven, waaronder een aantal uitgegeven bij Calbona, zoals "Rotterdam, rare Stad", over de stad die diep in zijn hart leeft, en "Kaat, Keet en de Kezen", over de beruchte/beroemde Kaat Mossel, die ook nog eens in de familie-annalen van de auteur voorkomt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.