Gewoon blijven schrijven

50 inspirerende blogs over taal

Leonore Pulleman

Gewoon blijven schrijven

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-6523-200-7, 124 blz., June 2015
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 200 gram.

e-Boek (PDF): € 4.95

ISBN: 978-90-6523-211-3, 124 blz., June 2015

trefwoorden: taal, blog, schrijven, communiceren, internet

beschrijving

Niets kan de gemoederen zo verhitten als taal. Niet eens de inhoud maar de vorm daarvan is al voldoende reden om sommige mensen hun pen te laten scherpen. Ze klimmen hier vervolgens in om anderen de pin op de neus te kunnen zetten.

Tekstschrijver en communicatieadviseur Leonore Pulleman blijft daarentegen gewoon met beide benen op de grond. Met scherp gehoor en dito blik observeert ze met interesse, humor en plezier de taal in haar dagelijkse omgeving. Om daar vervolgens met soepele pen over te schrijven.

Gewoon blijven schrijven is niet alleen de bundeling van een aantal van haar ervaringen en observaties, maar tegelijkertijd een advies aan de lezer. Zin om te schrijven staat voor haar voorop, en een beter begrip van de taal om ons heen draagt daaraan bij. De auteur moedigt vooral aan om na te denken over alles wat we horen, zeggen, lezen en schrijven.

Dit boek geeft u een aantal nuttige schrijftips, maar ook het advies om deze soms weer te vergeten. Tot slot één van deze adviezen: u hoeft niet bij het begin te beginnen.

“…veel plukplezier in deze taaltuin.” Jan Renkema (auteur van de Schrijfwijzer en emeritus hoogleraar Tekstkwaliteit, Universiteit van Tilburg)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.