Smakelijk eten

Be-Té-Awon

Diverse Huisvrouwen

Smakelijk eten

paperback/ gebrocheerd: € 15.75

ISBN: 978-94-91254-33-8, geïllustreerd, 142 blz., May 2015
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 360 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Meelschwämmschen, Gefillte Fish, Jom Kippoer, Chanoekah, Perenkugel, Reibnekuchen, Goulash, Shavuoth, Kiesjeliesj, Gremseliesj, Hamanstaschen, ...

Gastvrijheid

is wel één van de oudste joodse tradities die haar oorsprong vindt in de bijbel en die door de eeuwen heen en onder alle omstandigheden door joodse families, waar ook ter wereld, hoog in ere werd en wordt gehouden. Het is vanzelfsprekend om de gast, de bezoeker, de vriend of vreemdeling in zijn huis en aan zijn dis uit te nodigen, hem onderdak te verlenen en hem met zorgen te omringen.

Vanuit deze oeroude joodse traditie tot de joodse keuken: Il n'y a qu'un pas: Want waarmede eert de joodse huisvrouw haar gasten het meest? Het zijn de producten uit haar keuken, haar vindingrijkheid en vaardigheid bij het bereiden van die spijzen en gerechten die sinds eeuwen verbonden zijn met Bijbelse feestdagen, hoogtijdagen in het gezin en werkdagen in het algemeen.
Neemt men daarbij de tradities en eetgewoonten van al die landen waar joden zich sinds de verstrooiing (70 na Chr.) hebben gevestigd en deze, aangepast aan de rituele eisen van de joodse keuken, hebben overgenomen, dan krijgt men een bonte verscheidenheid aan spijzen die meestal van generatie op generatie zijn overgegaan.

Uit dit grote reservoir hier een kleine greep van ouden en nieuwe recepten uit de joodse keuken.

Eerder uitgegeven in 1974 en onveranderd gelaten qua tekstgebruik.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.