Het geheim van de chakana

Rein Peters

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het geheim van de chakana

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789490035044, geïllustreerd, 182 blz., June 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Brug, Uitgeverij Van

serienaam/reeks: De Incaprins

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Peru, 1583. De Spanjaarden heersen al vijftig jaar in het land. De laatste vrije Inca’s wonen in de verborgen bergstad Machu Picchu, maar daar is weinig toekomst voor ze. Sinchi kan, nu hij veertien jaar is, tot hun koning gekroond worden. Maar eerst moet hij een opdracht vervullen, het vinden van een plaats waar zijn mensen een betere toekomst hebben. Hij heeft de omgeving verkend, maar hij is te onzeker om te kiezen. De kroning moet dus wachten. De oude wijze Amauta geeft hem een gouden hanger, de chakana, die hem kan helpen zijn eigen kracht en zekerheid te vinden. Maar voor de uitleg van de chakana moet hij naar het zuiden, op zoek naar de wijze Tunupa. Met vriend Tuco en vriendin Nadi onderneemt hij de verre reis.

Het geheim van de chakana is deel 2 van het driedelige verhaal DE INCAPRINS. Het eerste deel is De urnen van Machu Picchu en het derde De weg naar Paititi.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHet geheim van de chakana speelt een jaar na deel 1 van de trilogie DE INCAPRINS, De urnen van Machu Picchu. Prins Sinchi is na de zoektocht van deel 1 teruggegaan naar Machu Picchu. De autoriteiten daar willen hem pas tot koning kronen als hij precies weet wat hij wil met het volk van de bergstad. Sinchi, net veertien jaar, twijfelt nog sterk, en leraar Amauta geeft hem de geheimzinnige hanger chakana. Die moet hem helpen zijn eigen kracht te vinden, waarna hij kan kiezen. Hoe dat werkt, moet hij aan Tunupa vragen, een oude wijze die volgens de legenden woont in het zuiden, bij het Titicaca-meer. Sinchi gaat met vriend Tuco en vriendin Nadi op pad. Na ontmoetingen in de onderwereld van de geesten, de bovenwereld van de goden en de middenwereld van de mensen vindt Sinchi zijn kracht. Hij kiest. Het zoeken naar zichzelf verandert in de zoektocht naar het gekozen land, Paititi.recensie citaatDe historische jeugdserie 'De Incaprins' gaat over de laatste vrije Inca's. Deze serie bestaat uit drie delen, waarvan dit boek het tweede is. Het verhaal speelt zich af in 1583, de tijd waarin de Spanjaarden heersen over Peru. De hoofdpersoon is de 14-jarige Sinchi die koning kan worden. Hiervoor moet hij een opdracht doen: een veilige plek vinden voor zijn onderdanen. Met zijn vrienden gaat hij op weg naar de Wijze Tunupa die hem uitleg kan geven over hoe hij de gouden hanger kan gebruiken, die hij gekregen heeft van de oude wijze Amauta. Het verhaal is geschreven tegen een achtergrond van veel historische gebeurtenissen. De doelgroep zal zich zeker kunnen inleven in de leeftijdsgenoten in het verhaal. De illustraties zijn bijzonder; ze komen uit een handschrift dat in de Koninklijke Bibliotheek van Kopenhagen bewaard wordt. Het bevat honderden tekeningen en is met de hand geschreven in 1615. Na het lezen van dit deel zal de lezer nieuwsgierig zijn naar het vervolg en gemotiveerd zijn om het laatste deel te gaan lezen. Zo ontstaat een duidelijk tijdsbeeld over dit interessante volk. Vanaf ca. 10 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het geheim van de chakana

paperback/ gebrocheerd: € 12.95
Peru, 1583. De Spanjaarden heersen al vijftig jaar in het land. De laatste vrije Inca’s wonen in de verborgen bergstad Machu Picchu, maar ...

Meer boekennieuws op Facebook.