De technische geheimen van de Formule 1

Jesper de Groote

De technische geheimen van de Formule 1

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 978-90-8954-748-4, geïllustreerd, 121 blz., April 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 195 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Formule 1, analyse, kampioensraces, innovatie, geblazen diffusor, F-duct, turbomotoren

beschrijving

Toen Michael Schumacher eind 2006 afscheid nam van de Formule 1, bestond de angst dat de sport er veel saaier door zou worden. Niets bleek minder waar, want het nieuwe Formule 1-tijdperk (2007-2009) was juist erg opwindend, al had het gekonkel vooral naast de baan plaats. Sinds 2009 is er heel veel in de sport veranderd en de vraag blijft of de Formule 1 de laatste jaren de goede kant is opgegaan.
De vele veranderingen van de laatste jaren tonen wel aan dat de Formule 1 nog lang niet de juiste formule heeft gevonden en misschien ook wel nooit gaat vinden. Wel laten de veranderingen ruimte open voor nieuwe innovaties. De afgelopen jaren stonden ook bol van de innovaties, zoals de geblazen diffusor of het F-duct. En wat te denken van de huidige turbomotoren? Wie handig op de nieuwe regels inspeelt, is in het voordeel.
In dit boek staat de technische kant van de Formule 1 centraal. In de Formule 1 nemen de wiskunde en de natuurkunde een belangrijke plaats in. Behalve voor de theorie zal er ook oog zijn voor de praktijk. Hiervoor heeft schrijver Jesper de Groote de kampioenschapsraces van 2008 en 2010 uitgekozen, twee interessante ontknopingen die zich goed leenden voor een analyse. In de praktijkvoorbeelden komt de theorie weer terug.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.