Optietheorie en zijn toepassingen

Erik Masseling

ingenaaid: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91061-40-0, geïllustreerd, 198 blz., November 2014
Gewicht: 500 gram.

Uitgever: Kaft Media

trefwoorden: optietheorie beurs aandelenhandel optiebeurs

beschrijving

Optietheorie is lastig. Om optietheorie te leren zal een beginnende professionele optiehandelaar bij een handelshuis een interne opleiding krijgen van minimaal een half jaar. Daarna kost het vaak nog jaren om de nodige handelservaring te krijgen.

Het begint echter bij de theorie. Er zijn vele boeken geschreven over opties en optietheorie. De bij elke optiehandelaar bekende Bijbels van de optie-theorie, “Hull” en “Natenberg”, zijn zeer complete naslagwerken. Desondanks zijn deze twee boeken erg wiskundig en complex. Daarnaast wordt er niet of te weinig ingegaan op hoe je in de praktijk moet handelen. Dan zijn er nog de simpele boeken over opties die het verschil tussen call en put uitleggen en verschillende optiestrategieën bespreken.

De schrijver van dit boek wil het gat opvullen wat hiertussen bestaat. Dit boek is geschreven voor de beginnende optiehandelaar of particuliere belegger en is geschreven vanuit het perspectief van een handelaar. Dit boek leert je alle ins en outs van optietheorie en na het lezen ervan weet je precies wat een professionele handelaar ook weet. Het is geschreven naar de visie van de schrijver over hoe je optietheorie moet leren en in de praktijk zal moeten brengen.

De belangrijkste concepten zijn delta-neutraal handelen en volatiliteit. Er wordt vaak gedacht dat een particuliere belegger het nooit goed kan opnemen tegen een professionele handelaar, maar dit is puur gebaseerd op het ontbreken van de juiste kennis. Dit boek is alles wat je nodig hebt om je deze kennis eigen te maken. Veel succes!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.