Het Voedsel van de Goden en hoe het op Aarde kwam

Herbert George Wells

Het Voedsel van de Goden en hoe het op Aarde kwam

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-92228-25-3, geïllustreerd, 246 blz., April 2015
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

The Food of the Gods and How it Came to Earth

Herbert George Wells (Bromley, Kent, 21 september 1866 - Londen, 13 augustus 1946) was een Brits schrijver, bekend van zijn sciencefictionverhalen en -romans, in het bijzonder The War of the Worlds, The Invisible Man en The Time Machine.
The War of the Worlds werd veertig jaar na publicatie plotseling voor een tweede maal wereldberoemd door de hevige commotie rond de uitzending van het gelijknamige hoorspel, in 1938, door Orson Welles.

Het voedsel van de goden en hoe het op aarde kwam is een van de minder bekende romans van de Britse auteur H.G. Wells, gepubliceerd in 1904.
Twee wetenschappers, Bensington en Redwood, doen onderzoek naar het groeiproces van levende dingen. Hun onderzoek levert uiteindelijk een chemisch goedje dat ze de naam Herakleophorbia IV geven en dat het groeiproces enorm kan versnellen. Ze proberen het uit op een paar kippen, die meteen tot kolossaal formaat uitgroeien.
De assistenten van het duo letten echter niet goed op en de Herakleophorbia IV wordt ook gegeten door een paar ratten, wespen en wormen. Al snel wordt de boerderij waar het duo hun onderzoek doet geterroriseerd door kolossaal ongedierte. Tot overmaat van ramp ontsnappen de kippen en zaaien ze paniek in een nabij gelegen plaatsje. Bensington en Redwood zien zich genoodzaakt hun onderzoek te staken. Ze verbranden de boerderij en trekken met explosieven en zware vuurwapens ten strijde tegen de kolossale beesten. De twee slagen erin om de dieren te doden, maar daarmee is het probleem nog niet uit de wereld. De Herakleophorbia IV is permanent in de voedselketen terecht gekomen en in de jaren erop volgen met regelmaat uitbraken van reuzengroei onder planten en dieren, en ook bij mensen. Redwood heeft namelijk wat van de Herakleophorbia IV in de drinkfles van zijn jonge zoontje gestopt. Ook andere kinderen krijgen het per ongeluk toegediend, onder wie de drie kinderen van een monteur genaamd Cossar, een prinses en de kleinzoon van een koppel dat op de boerderij moest letten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.