Zonnestralen in school en huis

Henriëtte Dietz

Zonnestralen in school en huis

paperback/ gebrocheerd: € 17.75

ISBN: 978-94-92228-15-4, geïllustreerd, 208 blz., March 2015
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

co-auteur: Katherina Leopold

Sprookjes zijn van alle tijden.

Het opvoeden van kinderen zal zeker ook van alle tijden zijn, maar de tijd waarin deze verhalen geschreven zijn, was een geheel andere dan onze huidige. Normen en waarden stonden in het begin van de twintigste eeuw in een hoger besef dan nu. Maar, de geschiedenis leert dat alles opnieuw begint en als we luisteren naar het morren wat de mensen doen, zou je verwachten dat de oude tijden weer gaan herleven, zij het nu met iPod en iPhone.

De vijftien sprookjes in dit boek hebben bijna allemaal een sterk moraliserend karakter en ondanks een grondige hekel aan corrigerende vingertjes, heb ik bij het naar onze huidige taal omzetten, van dit ruim honderd jaar oude boek, toch vaak zitten gniffelen en diep van binnen moest ik de beide schooljuffrouwen gelijk geven in hun lieve poging de negatieve eigenschappen van de hoofdrolspelers, zoals egoïsme, hebzucht, slordigheid, etc. te willen ombuigen naar liefde, delen en netheid.
Dit jaar hoop ik 70 jaar oud te worden en nog steeds heb ik de hoop dat mensen uiteindelijk meer goed dan slecht zullen zijn. Wie weet, helpt het lezen en voorlezen van dit boek een beetje.

Wijnand van de Meeberg

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.