Het grote songfestival boek

achter de schermen van het songfestival: de roddels, de liedjes, de deelnemers, de jurken, de geheimen en nog veel meer

Richard Van de CrommertDave Boomkens

Het grote songfestival boek

gebonden: € 10.00

ISBN: 978-90-8975-650-3, 336 blz., March 2015
Gewicht: 360 gram.

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

Na de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk is het Songfestival in Nederland populairder dan ooit. Afgelopen jaar keken er meer mensen naar dan naar de inhuldiging van Willem-Alexander.

Het Grote Songfestival Boek biedt de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Songfestival. De auteurs spraken niet alleen talloze oud-deelnemers, maar ook discjockeys, delegatieleiders, dirigenten en natuurlijk ook tientallen fans. Zo vertellen o.a. Getty Kaspers, Gerard Joling, Cornald Maas en Lenny Kuhr wat zij tijdens het Songfestival meemaakten.

Wie gooide expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer? Wat vond Anouk van Bonnie Tyler? Welke internationale deelnemer ging helemaal los op de Amsterdamse Wallen? En bestaat er een toverformule om het festival te winnen? Hebben homo's het festival gekaapt? Wat is er waar van de haat-liefderelatie met de hitlijsten?

Het ene verhaal is breekbaar en ontluisterend; het andere vol humor en overgave. Dit heerlijke boek biedt een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis. Het brengt je helemaal in Songfestival-stemming!

Meer teksten en voorbeelden:

Evert Santegoeds:'Aha, alle geheimen en al het gekonkel? Dit boek wil ik graag lezen!' lees de hele tekstover de schrijver(s)Journalisten Richard van de Crommert (1968) en Dave Boomkens (1990) zijn beide... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.