Van blik naar pomp

Hoe benzine en auto elkaar vonden: een fascinerende zoektocht over benzineverkoop van 1885 tot 1940

Bas de VoogdRutger Booy

Van blik naar pomp

gebonden: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-688-6, geïllustreerd, 136 blz., March 2015 UITVERKOCHT!

Hoe benzine en auto elkaar vonden

Hoe kwamen de eerste automobilisten aan benzine? Want er was een tijd dat een auto nog zeldzaam was en de benzinepomp nog moest worden uitgevonden. Toen de auteurs Rutger Booy & Bas de Voogd zich deze vraag stelden ontstond een fascinerende zoektocht naar het antwoord.

Dit boek beschrijft de opmerkelijke ontwikkeling van de benzineverkoop van eind 19e eeuw tot 1940. Het verhaal begint op het moment dat benzine voor de eerste auto’s alleen bij de apotheker te koop was. Via de levering van benzine in blik en de uitvinding van de benzinepomp wordt de verdere ontwikkeling geschetst. Het boek eindigt met de opkomst van benzinestations in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, benzinestations zoals wij die nu nog steeds kennen en gebruiken. De geschiedenis van benzinedistributie wordt gekenmerkt door het gebruikmaken van nieuwe technologie, maar ook door felle protesten van tegenstanders. Ingrijpende economische veranderingen brengen onverwachte problemen en oplossingen met zich mee.

Dit onbekende verhaal wordt op een zeer toegankelijke wijze weergegeven. Met anekdotes, bijzondere ‘weetjes’, veel historische zwart-witfoto’s en prachtige kleurenfoto’s van een unieke verzameling benzineblikken.
Iedereen met interesse voor klassieke auto’s, transport en logistiek zal met plezier dit boek lezen.

Meer teksten en voorbeelden:

Rutger Booy & Bas de VoogdDe belangstelling van Rutger Booy (1949) voor auto’s en alles wat daarmee samenhangt,... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting
klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.