Halverwege

Helen Dool

Halverwege

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-805719-6-9, geïllustreerd, 464 blz., March 2015
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 650 gram.

e-Boek (ePub): € 6.00

ISBN: 978-90-805719-0-7, geïllustreerd, 464 blz., October 2014

Uitgever: De Kleine Koning

illustrator: Helen Dool

boekontwerper: Heleen van den Hoven-Schram

trefwoorden: avonturenroman, labyrint, doolhof, zeilen, eilanden, kust, spannend, coming-of-age, vriendschap, young adult

Over het boek Halverwege

Na de dood van zijn grootvader erft Tim Bakker het dagboek en de zeekaart van zijn betovergrootvader, de cartograaf Hariman Loor. Loor beschrijft daarin zijn speurtocht naar Finn, een eiland in het mysterieuze Mhyntallan. In dat moeilijk te bevaren Labyrint der Getijden op de drempel van de Atlantische Oceaan beleeft Hariman een reis vol avonturen.
Tim volgt het spoor van Hariman Loor naar het eiland Halverwege om van daaruit verder te varen. Dat blijkt lastiger dan hij denkt, want zijn komst wekt vijanden uit het verleden. Hebzucht laait op, en al gauw stijgt het water hem tot de lippen.

In de Halfway Inn sluit Tim vriendschap met kokshulp Samir en met Fred, het nichtje van de waard.
De stamgasten spelen er het spel LoT, gebaseerd op de reizen en kaarten van de negentiende-eeuwse cartograaf Hariman Loor, Tims betovergrootvader. Door Harimans dagboek komen Tim en zijn vrienden ver in het spel en leren ze meer over de avonturen van Hariman Loor.
Tegenslagen verhinderen Tims vertrek. Het lijkt of iemand Tim op Halverwege vasthoudt. Maar wie en waarom? En wat heeft hij te maken met de dood van Tims vader?

Halverwege is het eerste boek voor volwassenen (ook young adults) van Helen Dool. Deze avonturenroman speelt in twee tijden, in 1860, waar Hariman Loor zeilt in het onbekende Mhyntallan, en in 1999, de laatste zomer van het millennium.

Wat anderen over Halverwege zeggen:
“Halverwege combineert het avontuur van Pirates of The Carribean met de herkenbare verhalen over vriendschap en volwassen worden in klassiekers als Kruistocht in spijkerbroek. Het boek is een intrigerende mix van hedendaagse onderwerpen en historische elementen in de beste traditie van auteurs als Simone van der Vlugt en Thea Beckman.”

Meer over het Labyrinth of Tides op www.labyrinthoftides.com

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

De schrijfster: Helen DoolHelen Dool heeft voor dit boek en de twee volgende delen van de trilogie Labyrinth... lees de hele tekstZeekaart uit 1860Op enkele pagina's in het begin van het boek vind je de overzichtskaart van... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.