Dammen en sterren

paperback/ gebrocheerd: € 13.50

ISBN: 978-90-6143-396-5, 138 blz., December 2014
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 150 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pegasus

vertaald door: Kees Blankendaal; Anja Dalecki; Kees Jiskoot

Dammen en sterren

Dichtbundel van de Russische dichter-filosoof Jan William Siewertsz van Reesema. De vertalers die aan deze bundel meewerkten: Kees Blankendaal, Anja Dalecki, Kees Jiskoot, Henk van der Mark, Eva van Santen, Julia Gerasimova en Tamara Schermer-Witte, Rosa Uytdehaege.

Jan William Siewertsz van Reesema is een Rus van - niet verwonderlijk gezien zijn naam - Nederlandse afkomst. Hij is geboren in 1934 en is zich pas na het verdwijnen van de Sovjet-Unie gaan interesseren voor zijn Nederlandse wortels. Van Reesema's vader, William Carl Siewertsz van Reesema was een niet onbekende communist, die lange tijd fungeerde als de vertegenwoordiger van de CPN in de in 1919 in Moskou opgerichte en daar sindsdien zetelende Communistische (of Derde) Internationale (Comintern).

De dichter-filosoof Jan William Siewertsz van Reesema, oftewel Aleksander Argoetinski-Dolgoroeki, komt sinds een paar jaar vrij geregeld naar Nederland. Voor deze eerste bundel van zijn gedichten in Nederlandse vertaling heeft hijzelf een keuze gemaakt uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.