Gesprekken met seriemoordenaars

Christopher Berry-Dee

Gesprekken met seriemoordenaars

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-350-2, 320 blz., September 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

Henry Lucas, Arthur Shawcross, Douglas Clark, Carol Bundy, Ronald DeFeo jr, Aileen Wuornos, Harvey Carignan, John Scripps, Michael Ross en Kenneth McDuff. Deze lijst zal kenners van het true crime-genre ongetwijfeld koude rillingen bezorgen. Het is opsomming van de namen van de meest beruchte seriemoordenaars uit het recente verleden.

De Britse criminoloog Christopher Berry-Dee voerde talloze gesprekken met deze seriemoordenaars. Hun zucht naar gruwelijkheden en geweld wordt beschreven in hun eigen woorden, vastgelegd op basis van brieven en van beeld- en geluidsbanden van interviews die in de zwaarst bewaakte gevangenissen werden afgenomen. Dit boek is een compilatie van de interviews die Berry-Dee afnam.

Berry-Dee presenteert een overzicht van de misdaden van elke seriemoordenaar en biedt een inkijk in zijn of haar persoonlijke geschiedenis. De beschrijvingen van de moorden worden aangevuld met de opmerkingen en verklaringen van de misdadigers zelf. Sommigen voeren excuses aan of beweren onschuldig te zijn, anderen vertellen zonder aarzeling dat ze er inderdaad flink op los gemoord hebben.

Gesprekken met seriemoordenaars bevat naast informatie over bekende seriemoordenaars ook gesprekken met onbekendere misdadigers, wier verhaal minstens zo fascinerend is. Berry-Dee maakt de lezer duidelijk dat deze personen beslist niet voor niets in de dodencellen terechtkwamen. Zijn boek is een absolute must read voor alle liefhebbers van true crime.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'Wat een gruwelijk en tegelijk ook buitengewoon fascinerend boek' - The Guardian... lees de hele tekstover de schrijver(s)Criminoloog Christopher Berry-Dee (1948) is een internationaal erkend expert... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.