Wonderlijke avonturen van een Chinees

Bonusboek: Muiterij op de Bounty

Jules Verne

Wonderlijke avonturen van een Chinees

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91872-90-7, geïllustreerd, 234 blz., February 2015
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

Jules Verne (1828 – 1905) is vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde. Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag onder andere de lange-afstandsreizen in luchtballonnen en de tochten van onderzeeboten onder het poolijs.
Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte
echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.
Veel van Verne’s romans kunnen worden beschouwd als populairwetenschappelijke aardrijkskunde of natuurkunde verpakt in een spannend avontuur en bevatten dus een educatief element.

Alweer een boek uit het veelomvattende oeuvre van deze veelzijdige auteur. In dit verhaal neemt hij ons mee naar het China van voor de vorige eeuw (1878). Naast de gave om een verhaal spannend te maken, neemt hij de lezer ook mee in de cultuur van het voor de westerlingen nog steeds enigszins mysterieuze land met haar bijzondere rituelen en natuur.
Als bonus is aan het eind het korte verhaal toegevoegd ‘De Muiterij op de Bounty’.
Voor de Jules Verne liefhebbers opnieuw een onmisbaar boek in hun bibliotheek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.