En dus bestaat God

De beste argumenten

Emanuel RuttenJeroen de Ridder

En dus bestaat God

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 978-90-5881-745-7, geïllustreerd, 160 blz., January 2015
Formaat: 21.7 (h) x 14.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 277 gram.

trefwoorden: wetenschap geloof atheïsme godsbewijzen epistemologie kosmologie logica ontologie natuurwetten moraal religieuze ervaring modaal epistemisch ...

beschrijving

God bestaat en daar zijn sterke argumenten voor. Juist de laatste jaren zijn die argumenten aangescherpt. Emanuel Rutten en Jeroen de Ridder, beiden filosoof, hebben zich in elk geval laten overtuigen: God bestaat en dat valt met heldere redeneringen aannemelijk te maken.

In En dus bestaat God geven Rutten en De Ridder acht van zulke Godsargumenten. Omdat ze ook de nieuwste versies van deze redeneringen verwerken, is dit een actueel boek, dat vakgenoten zal boeien. Maar Rutten en De Ridder schrijven toegankelijk voor een breed publiek.

Er is in Nederland inmiddels een breed debat gaande over het bestaan van God, dat aanleiding was voor diverse televisie-uitzendingen en publieke debatten. En dus bestaat God voegt hier een nieuwe dimensie aan toe, omdat de auteurs recente filosofie gebruiken, zich strikt aan de logica houden en dichtbij de lezer blijven. Een boek dat gelovigen zal versterken en atheïsten zal verontrusten. Een eyeopener voor al die mensen die denken dat geloof geen optie meer is voor wie z’n verstand gebruikt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveInleiding Waarom Gods bestaan beargumenteren? 7
1 Bestaan is niet gratis Het... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.