Het Loterijbriefje

Jules Verne

Het Loterijbriefje

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91872-88-4, geïllustreerd, 232 blz., January 2015
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 400 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Noorwegen Fjorden Noorderlicht 19e eeuw Groenland Scandinavië Calèche

beschrijving

Jules Verne is vooral bekend als de schrijver die de toe-komst voorspelde. Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag onder andere de lange-afstandsreizen in luchtballonnen en de tochten van onderzeeboten onder het poolijs.
Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent,
was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.
Veel van Verne’s romans kunnen worden beschouwd als populairwetenschappelijke aardrijkskunde of natuurkunde verpakt in een spannend avontuur en bevatten dus een educatief element.

Jules Verne is bij het grote publiek vooral bekend om zijn futuristische verhalen, zijn visie op de toekomst. Voor mij kwam dit boek ‘Het Loterijbriefje’ als een verrassing, een zeer positieve, want ondanks het taalgebruik dat al tweehonderd jaar aan (teveel) veranderingen heeft blootgestaan, is het genieten van deze roman . Ten eerste door het verhaal dat een – niet geheel onvoorzien – plot weggeeft, maar zeker door de beschrijvingen van landschap en leefwijze in die tijd. De lezer wordt meegevoerd door de prachtige Noorse natuur en eenmaal verdwaald in het verhaal, komt de rust mee die hoort bij die tijd van eenvoudige, niet elektronische gestuurde communicatiemiddelen.
De uitgever: W.C. van de Meeberg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.