De halszaak Entonnie

Diagnose oorspeekselklierkanker

Lennie-Ester van der Geest

De halszaak Entonnie

paperback/ gebrocheerd: € 19.25

ISBN: 978-90-77024-46-1, 208 blz., February 2015
Formaat: 20.0 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

e-Boek (ePub): € 10.99

ISBN: 978-90-77024-92-8, February 2015

trefwoorden: kanker, oorspeekselklierkanker, egodocument, oncologie, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, reeks Zorgindruk

beschrijving

Lennie-Ester van der Geest – opgeleid en jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg – wordt getroffen door een agressieve vorm van oorspeekselklierkanker. Van de ene op de andere dag verandert haar onbevangen leven in geleefd worden.
Het zijn twee woorden die haar leven totaal veranderen: diagnose kanker. Door verdriet, angst en onzekerheid om wat haar overkomen is, besluit Lennie om haar aangrijpende verhaal op papier te zetten. In eerste instantie alleen voor zichzelf, om de he/tige levensperiode een plek te geven. Door aanmoediging van dierbaren om het openhartige verhaal naar buiten te brengen, is dit privéverhaal een openbaar boek geworden.

Voor iedereen die vandaag denkt gezond te zijn, kan morgen het woord ‘kanker’ levenslang betekenen. De onzekerheid die deze ziekte brengt, wordt door Lennie op een intense, maar ook humoristische manier beschreven. Zij hoopt door dit verhaal een steun te zijn voor eenieder met én zonder kanker. Je weet nooit wanneer deze gemene ziekte je kan treffen. Haar manier van schrijven is prettig. Het boek is daardoor voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk leesbaar.

Verschenen in de reeks Zorgindruk.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lennie is in 1960 geboren te Amsterdam. Ze is getrouwd en moeder van een zoon... lees de hele tekstSteun voor inloophuis PassieVan elk verkocht boek wordt een euro gedoneerd aan Inloophuis Passie voor (ex-)kankerpatiënten... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.