Bevrijdend gebaar

Het levensverhaal van Henri Daniël Guyot

Henk Betten

Bevrijdend gebaar

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-733-0, geïllustreerd, 193 blz., January 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: dovenonderwijs, Henry Guyot, doveninstituut, archiefonderzoek, geromantiseerd

Henri Daniël Guyot als pionier dovenonderwijs

Als een doofgeboren leerling van het instituut van H.D. Guyot heeft Henk Betten veel belangstelling voor het leven en werk van deze pionier van het Nederlandse dovenonderwijs en voor de historie van het Nederlandse dovenonderwijs in het algemeen.
Het jaar 2015 markeert de 225ste verjaardag van het officiële dovenonderwijs in Nederland. Hoe Henri Daniël Guyot in 1790 zijn instituut in Groningen begon, zijn werk en zijn drijfveren als pionier van het dovenonderwijs, verdienen bij deze mijlpaal opnieuw een plaats in de schijnwerpers. Vandaar dat deze derde druk van Bevrijdend Gebaar het licht ziet.

Dit boek bevat voor een deel een geromantiseerd verhaal. De schrijver heeft daarin geprobeerd de daden van Guyot als predikant, leraar, oprichter/directeur van het doveninstituut en schoolopziener van het regulier onderwijs aan de hand van archiefonderzoek zo getrouw mogelijk weer te geven. Vergeleken met de tweede druk zijn nog enkele aanvullingen en correcties aangebracht die uit recent onderzoek naar voren kwamen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.