Ideale eega's

Louise M. Alcott

Ideale eega's

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91872-80-8, 290 blz., December 2014
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 375 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

Nog steeds actueel

Louisa May Alcott (29 november 1832 – 6 maart 1888) was een Amerikaanse schrijfster van romans en kinderboeken.
Haar bekendste roman is Little Women waarop dit boek een vervolg lijkt. De verhalen lijken gedeeltelijk gebaseerd op de eigen jeugdervaringen met haar drie zussen.
De verhalen gaan vooral over familierelaties en hebben, naast ontspanning, als doel het bevorderen van deugden
zoals doorzettingsvermogen en onbaatzuchtigheid.

125 jaar nadat het voor het eerst werd uitgegeven heb ik de moed gehad het nogmaals te doen, zij het onder een andere titel. Zonder een literaire opvoeding te hebben gehad durf ik te beweren dat dit boek behoort tot de literatuur van de bovenste categorie. Deze vrouw schrijft in een taal die mij van woord tot woord, zin tot zin kan raken en ontroeren. Haar inzichten in de menselijke gedragingen zijn nog steeds verfrissend en ik geloof dat iedereen die de behoefte heeft zich auteur te noemen allereerst dit boek zou moeten lezen en herlezen en herlezen.

Als uitgever kan ik mij niet scharen in de regionen van de groten, maar ik ben er trots op dat ik met dit soort verhalen een stuk kwaliteit kan neerleggen. Er is zoveel rommel op de markt van mensen die auteur willen zijn, omdat ze op een of ander gebied bekendheid genieten, maar hoe gemakkelijk is het om beroemd te worden met alleen maar een beetje vreemder te zijn dan de gemiddelde mens en dat op tv durven te laten zien?

Mijn vurigste wens is dat heel veel mensen dit boek van deze 124 jaar geleden Amerikaanse auteur gaan lezen.
Wijnand C. van de Meeberg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.