Heil uit de diepte

Kolen kerk en ketterij

Hub van Wersch

Heil uit de diepte

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-79226-18-4, geïllustreerd, 672 blz., November 2014
Formaat: 22.5 (h) x 14.5 (b) x 5.5 (d) cm. Gewicht: 954 gram.

Heil uit de diepte

List, bedrog, zuiverheid en het koude streven naar macht vormen de achtergrond van deze fascinerende roman die steeds dicht bij de werkelijkheid blijft.
‘Heil uit de diepte’ beschrijft het begin van de grootschalige kolenwinning in ons land. Monniken van de abdij Rolduc besluiten in het midden van de 18de eeuw steenkolen te gaan winnen. Het is een turbulente periode. Binnen de katholieke kerk woedt een verbeten religieuze strijd. Abten worden beschuldigd van ketterij. Opheffing van het klooster dreigt. Het is ook de tijd van de legendarische bokkerijders, een roemruchte bende die het land onveilig maakt. De bemoeienis van de abdij met de gruwelijke processen tegen de veronderstelde leden van de bende is duister.

Een eigentijdse hoofdredacteur die vanuit Den Haag verhuist naar Maastricht zoekt zijn weg in de historie van dit voor hem onbekende gebied. ‘Heil uit de diepte’ is een indringend verhaal over de geboorte van een regio met een geheel eigen karakter. De staat bleef er altijd buitenstaander.

Henk Wesseling, emeritus hoogleraar algemene geschiedenis:
Op pakkende wijze brengt deze historische roman een belangrijke episode uit onze geschiedenis tot leven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.