De schepping voltrekt zich

een psychologische interpretatie van het eerste evangelie

Fritz KunkelRob de Visser

De schepping voltrekt zich

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-724-8, 320 blz., December 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 463 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: psychologie, religie, evangelie, schepping, spiritueel, groei

Mattheüs-evangelie als gids voor spirituele groei

Vertaling van het boek 'Creation Continues' van de bekende psycholoog'psychiater Fritz Künkel.
De Schepping voltrekt zich dagelijks in elk van ons. De taak die ieder van ons te vervullen heeft, is dat we onszelf moeten ontwikkelen tot een echt individu. De beste gids voor deze reis is volgens dieptepsycholoog Fritz Kunkel het evangelie van Mattheüs. Zijn Creation Continues (1947), waarvan dit boek de vertaling is, beschrijft de weg van onze spirituele groei.
De lezer van vandaag kan haar of zijn eigen reis spiegelen aan die van de personages in het Mattheüs-evangelie. Nu eens voelen we ons verwant aan de apostelen, die zich moesten ontworstelen aan hun familie en hun tribale achtergrond om Jezus te kunnen volgen. Dan weer staan we dichtbij Thomas die twijfelt, Judas die verraad pleegt of Petrus die probeert op water te lopen en hopeloos faalt. Of we vereenzelvigen ons juist met Herodes of de farizeeërs, die proberen het Licht dat in hun innerlijk oprijst te vernietigen.
Door het lezen van Kunkels dynamische interpretatie van het eerste evangelie, ontdekken we dat de uiterlijke reis niet het hele verhaal is. Veel van de strijd wordt in onszelf uitgevochten. Stap voor stap komen we erachter dat het niet genoeg is om Jezus te volgen. We worden uitgenodigd om door onze levenscrises heen te gaan en onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Alleen langs die weg kunnen we een hoger bewustzijnsniveau bereiken en deelhebben aan de spirituele Wij-ervaring.
Het is al met al een reis vol valkuilen en mislukkingen, de schade en schande die we nodig hebben om wijs te worden. Geleidelijk aan ontwaakt het besef dat we hier zijn als co-creators. Als we bereid zijn te helpen de Schepping te voltrekken, wacht ons een leven vol spirituele rijkdom en voldoening en wordt ons een blik gegund op de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.