De urnen van Machu Picchu

Rein Peters

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De urnen van Machu Picchu

paperback/ gebrocheerd: € 14.50

ISBN: 9789490035051, geïllustreerd, 193 blz., December 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Watervis

serienaam/reeks: De Incaprins

beschrijving

Peru,1582. De Spanjaarden hebben het Incarijk veroverd en heersen al vijftig jaar in het land. Maar niet overal, de laatste vrije plaats is Machu Picchu, een oude stad die verborgen ligt in de bergen. Er wonen veel vluchtelingen uit de omgeving, te veel. De dertienjarige kroonprins Sinchi moet voor die mensen een plaats zoeken die meer toekomst biedt dan deze bergtop. Samen met zijn vriend Tuco, vriendin Nadi en de wijze Amauta gaat hij op verkenning. Zij worden geholpen door geheimzinnige urnen, die hen naar de vier windstreken rond Machu Picchu leiden. Voor Nadi, dochter van een Spaanse militair en een Inca-moeder, is het ook een zoektocht naar wat zij voor zichzelf wil.

De urnen van Machu Picchu is deel een van het driedelige verhaal DE INCAPRINS. Het wordt gevolgd door Het geheim van de chakana en De weg naar Paititi.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe urnen van Machu Picchu is deel 1 van de trilogie DE INCAPRINS. Het beschrijft de zoektocht naar een betere toekomst voor de laatste vrije Inca’s, de bewoners van Machu Picchu. Deze bergstad is nog niet door de Spanjaarden ontdekt, maar de vele vluchtelingen uit de omliggende streken kunnen hier niet blijven. Leiden de magische urnen die prins Sinchi, vriend Tuco, vriendin Nadi en de wijze Amauta op hun tocht meekrijgen, hen in de goede richting? De geschilderde dieren op de urnen staan voor vuur, aarde, water, lucht... De reisgezellen merken dat deze elementen een kant van kracht en een kant van gevaar hebben. Prins Sinchi komt er niet goed uit. Zal de laatste urn, die van de condor, meer houvast geven? Nadi, kind van een Spaanse vader en Indiaanse moeder, probeert ondertussen te ontdekken wat zij zelf wil. Ze raakt in Spaanse gevangenschap en komt voor moeilijke keuzes te staan.recensie citaatDe historische jeugdserie 'De Incaprins' gaat over de laatste vrije Inca's. Dit eerste deel begint in 1582 als de Spanjaarden al vijftig jaar heersen over hun rijk. De 13-jarige kroonprins Sinchi en zijn vrienden gaan op zoek naar een veilige plek voor de bewoners van Machu Picchu, een stad die nog niet bezet is. Het verhaal is geschreven tegen een achtergrond van veel historische gebeurtenissen. Doordat de hoofdpersonen van dezelfde leeftijd zijn als de lezersgroep zal deze laatste zich goed kunnen inleven in hun helden. De illustraties verdienen extra aandacht. Zij komen uit een handschrift dat in de Koninklijke Bibliotheek van Kopenhagen wordt bewaard. Het bevat honderden tekeningen en is met de hand geschreven en getekend door Felipe Guaman Poma de Ayala in 1615. Is dit boek uitgelezen, dan zal de lezer zeker nieuwsgierig zijn naar het vervolg. In de volgende twee delen gaat het avontuur verder. Zo ontstaat een duidelijk tijdsbeeld over dit interessante volk. Vanaf ca. 10 jaar.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.