De reis om de wereld met de Beagle

Charles Darwin

De reis om de wereld met de Beagle

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91872-78-5, geïllustreerd, 516 blz., December 2014
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 475 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Galapagoseilanden Chili Peru Brazilië Vuurland Australië Nieuw-Zeeland Indonesië Maldiven Polynesië Kaapverdische Eilanden

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Zicht op een onvoorstelbaar mooie wereld

Charles Robert Darwin (Shrewsbury (Shropshire), 12 februari 1809 – Downe (Kent), 19 april 1882) was een Engels autodidact op het gebied van natuurlijke historie, biologie en geologie. Darwin ontleent zijn roem aan zijn theorie dat evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. Het bestaan van evolutie werd nog tijdens zijn leven binnen een groot deel van de wetenschappelijke gemeenschap geaccepteerd. De acceptatie van natuurlijke selectie als aandrijvend mechanisme liet langer op zich wachten en is tegenwoordig onomstreden.

Darwin werd gelovig opgevoed en opgeleid volgens de filosofie van de in die tijd in Engeland gangbare natuurlijke theologie, die religie en wetenschap verenigde. Dankzij de waarnemingen en ontdekkingen die hij in de loop van zijn leven deed ging hij echter steeds meer twijfelen over zowel de gangbare ideeën over soortvorming als zijn persoonlijke geloof. Tijdens een onderzoeksreis met het schip de Beagle (1831-1836) bezocht Darwin Zuid-Amerika, Australië, het zuiden van Afrika en diverse eilandengroepen in de Grote en Indische Oceaan. Op al deze plekken bestudeerde hij de plaatselijke dieren, planten, fossielen en geologie. Een groot deel van zijn verdere leven was gewijd aan het onderzoeken en classificeren van de op zijn reis verzamelde voorwerpen en het was onder andere dankzij dit onderzoek dat hij op zijn theorie over het ontstaan van soorten kwam.

Darwins werk zorgde voor een revolutie binnen de wetenschap, maar had ook invloed op maatschappij, filosofie en religie. De acceptatie van evolutie zette de mens neer als een diersoort, onderdeel van de natuur, in plaats van een boven de natuur staande levensvorm. Samen met de erfelijkheidsleer van Mendel vormt Darwins evolutietheorie tegenwoordig de basis van alle biologische kennis.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De reis van de Beagle

paperback/ gebrocheerd: € 20.00
‘De reis van de Beagle’ is het reisverslag van Charles Darwin op het schip de Beagle. Toen het schip op 27 december 1831 de haven van Plymouth ...

Meer boekennieuws op Facebook.