Extase, een boek van geluk

aan het geluk en het leed tezamen

Louis Couperus

Extase, een boek van geluk

paperback/ gebrocheerd: € 12.00

ISBN: 978-94-91872-69-3, 114 blz., December 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 220 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Louis Marie Anne Couperus (1863-1923. Zijn virtuoze taalgebruik, zijn veelzijdigheid, levenswijsheid en psychologisch inzicht hebben onze literatuur verrijkt met een aantal werken, die zoveel in zich hebben, dat het verglijden van de tijd hen niet heeft kunnen aantasten. In zijn werk is
duidelijk onderscheid te maken tussen drie groepen van min of meer bij elkaar horende werken: psychologisch-realistische romans, historische romans en een grote verzameling journalistiek werk.
Extase, met de veelzeggende ondertitel: een boek van geluk, verscheen voor het eerst in 1892, het jaar waarin Couperus trouwde met zijn nicht Elisabeth Baud. Het boek is opgedragen aan het Geluk en het Leed tezamen. Extase werd destijds met groot enthousiasme ontvangen. Lodewijk van Deyssel noemde het ronduit subliem.
In het boek tracht Couperus een beeld te geven van wat zich in de menselijke ziel kan afspelen: tegenover een goddelijke kracht staat een dierlijke, instinctieve drift. Ongetwijfeld is Extase een van de grootste romans van Couperus.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Extaze

paperback/ gebrocheerd: € 13.99
Extaze is een van Couperus' populairste boeken. Het is zijn derde roman en werd voor het eerst gepubliceerd in 1892 in De Gids. Na de ...

Meer boekennieuws op Facebook.