Dansend naar de toekomst

Perspectief voor werkgevend en zelfstandig professioneel Nederland

Roger Lenssen

Dansend naar de toekomst

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91918-06-3, geïllustreerd, 148 blz., November 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

Uitgever: Uitgeverij Quist

co-auteur: Karin Manuel

trefwoorden: zelfstandige professional, ondernemer, HRM, zzp

Dansend naar de toekomst

Sinds de jaren 90 is het aantal zelfstandigen aanzienlijk toegenomen. Het is een heterogene groep. Roger Lenssen en Karin Manuel richten zich op de positie en de waarde van de zelfstandige professional. Een zelfstandige professional start vanuit intrinsieke motivatie een eigen onderneming, zet haar of zijn expertise (specialty) om in een unieke propositie en vertaalt deze naar concrete diensten, die waarde toevoegen in organisaties.

De auteurs zetten de zelfstandige professional af tegen de professional in loondienst en gaan in op een nieuwe trend: de hybride professional. Zij belichten het succes en de speelruimte van de zelfstandige professional tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de wet- en regelgeving en de opkomst van sociale netwerken. Ook beschrijven de auteurs veelbelovende samenwerkingsvormen voor zelfstandige professionals.

Lenssen en Manuel adviseren organisaties hun arbeidscapaciteit anders te organiseren, door verschillende flexibele arbeidsvormen te omarmen, de mogelijkheden tot los-vast verbanden met professionals nadrukkelijker te organiseren en te betrekken in de planning van de arbeidscapaciteit. Niet alleen de rollen van de manager en van de HRM’er veranderen daardoor. Ook voor de vakbonden is een nieuwe rol weggelegd. En het blijkt een ‘must’ te investeren op innovatiekracht, wil de Nederlandse zelfstandige professional ook internationaal (meer) positie krijgen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.